Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer
12okt

Een job geeft je zelfwaarde

Kunnen werken doet wat met een mens:  je hoort erbij en het geeft je zelfvertrouwen.  Maar wat je niet kan werken omdat je een beperking hebt? In onze zorginstelling hebben ze daar een mouw aan gepast. Cliënten die dat willen, kunnen regelmatig een handje toesteken in het wasatelier. Op die manier ervaren zij ook het plezier en de voldoening van werken.

In het wasatelier doen we de was en strijk van cliënten die in onze afdelingen verblijven. De was wordt dagelijks opgehaald in de kamer, en na 3 dagen netjes gelabeld, gewassen en gestreken terugbezorgd op de kamer. Voor onze cliënten die graag willen werken, is het een zachte, flexibele werkomgeving, waar ze hun eigen taken hebben, maar waar ook veel tijd is voor plezier en spel.

Een eigen werken hebben doet onze cliënten duidelijk goed. Eén van de cliënten verwoordt het als volgt: “Het is steeds een plezante boel in het wasatelier met toffe collega’s. Ik vind het fijn mijn collega’s te helpen met de was op te plooien. Ik ben altijd zo blij als er weer een mandje was netjes opgevouwen is. Het is ook helemaal niet moeilijk om te doen.”

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.