Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer
25jan

Een prik die perspectief biedt

De datum van vaccinatie komt dichterbij voor de medewerkers en cliënten van onze residentiële voorzieningen. Volgens het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) is de streefdatum voor vaccinatie in de residentiële voorzieningen februari, of ten laatste maart. Dat geeft goede hoop, maar we moeten natuurlijk realistisch blijven. Er zijn inmiddels ook nieuwe varianten van het virus in omloop. Een pandemie in een pandemie, volgens de woorden van onze minister van volksgezondheid. Deze nieuwe ontwikkelingen maken vaccineren er niet gemakkelijker op.

Onze administratieve diensten doen op dit moment al het voorbereidende werk, zodat er op het moment van de levering van de vaccins, onmiddellijk gestart kan worden met de uitrol van het vaccinatietraject. Zo worden de families van de cliënten ingelicht over het vaccin, en krijgen zij de keuze of ze hun kind of familielid laten vaccineren.

Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk cliënten een keuze maken voor het vaccin. Om twee redenen: het vaccin kan alleen goed zijn werk doen als voldoende mensen gevaccineerd zijn. En natuurlijk durven we met het vaccin in zicht ook al voorzichtig denken aan een normaler leven.

Voor de andere afdelingen van onze zorginstelling is het nog even langer wachten op een vaccin, maar ook voor hen hopen we dat er snel duidelijkheid komt.


Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.