Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer
24mrt

Een woordje van moed


Het zijn uitdagende tijden voor de eerstelijnszorg. Onze zorginstelling De Vijver vzw kan ervan meespreken. De laatste twee weken was het alle hens aan dek om de continuïteit van de zorg voor onze cliënten met een beperking te garanderen. Sinds de officiële uitbraak van het coronavirus in België, overlegt ons team dagelijks virtueel via skype en worden er snelle maatregelen genomen die inspelen op de noden van dag. We zochten en vonden beschermend materiaal (met enige creativiteit) en herverdeelden het werk tussen medewerkers.

Ook ons maatwerkbedrijf ACG ontsnapte niet aan de gevolgen van het coronavirus. Een aantal activiteiten werden voorlopig stopgezet omdat we ze niet konden uitvoeren zonder de coronaregels te overtreden. We zijn er zeker van dat productie dicht bij huis, onze absolute sterkte als maatwerkbedrijf, opnieuw een faire kans zal krijgen als deze crisis over haar hoogtepunt heen is.  We hopen ook om na de crisis de deuren van onze langverwachte wasstraat voor herbruikbare bekers te openen.

Als overkoepelende organisatie zijn we trots op onze beide dochterorganisaties. Bij het ontbreken van een handleiding, hebben ze de dag na dag hun eigen handleiding geschreven, in een tempo om u tegen te zeggen. De handleidingen werden vervolgens snel en zonder omwegen in de praktijk geïmplementeerd.

We zijn nog niet aan het einde van de strijd tegen corona. Maar veel is mogelijk als we goed samenwerken (met de nodige ‘social distance’ natuurlijk). Het komt weer goed: dat moeten we altijd voor ogen houden. Het is een kwestie van volhouden, van waarderen wat we hebben, en van het ontdekken van nieuwe opportuniteiten.


Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.