24jan.

Excellent werk van onze cliënten

In onze zorginstelling ondersteunen we mensen met een beperking en/of autisme om een zo fijn en normaal mogelijk leven uit te bouwen. Een leven met leuke activiteiten, vrienden en sociaal contact, de juiste begeleiding en ondersteuning bij hun woonsituatie. En ja, een job hoort er ook bij. Het verlangen naar een job is groot bij onze cliënten. Een job, vrijwillig of betaald, geeft je leven zin en riching, het draagt bij tot een positief zelfgevoel.

Onze zorgorganisatie zet in op diverse vormen van vrijwilligerswerk. Sommige van onze cliënten gaan samen met hun begeleider in een bedrijf werken. Andere cliënten hebben een job in onze activiteitencentra. Zo heeft onze zorgorganisatie een eigen bakkerij, een artistiek atelier, verschillende tuinen, een houtatelier en een wasserij, waar onze cliënten, elk op hun manier, hun talent in kwijt kunnen.

Sommige cliënten houden van werk met een duidelijke structuur, anderen kiezen voor een programma met veel afwisseling. Voor cliënten die houden van structuur, hadden we dit jaar een bijzondere job. Zij mochten de nieuwjaarsdozen van Het Dorp vouwen en vervolgens vullen. 700 dozen werden met veel geduld en aandacht samengesteld door onze cliënten met autismespectrumstoornis. Rustig, op hun eigen tempo, en met hier en daar wat begeleiding, deden onze cliënten een fantastische job. Om hen te bedanken kregen ze ook zelf een doos met heerlijk gezonde snoepjes. Onze 700 medewerkers waren super tevreden met hun nieuwjaarscadeau. Dat verdient een dikke merci!

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.