Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer
16nov

Go buzzy Go: een project van De Vijver en De Rivier

Corona treft kwetsbare mensen harder dan gemiddeld. Daarom kwam ons zorgbedrijf De Vijver met een concreet plan om corona verteerbaarder te maken. Samen met oudervereniging De Rivier, dienden ze een aanvraag in bij de Koning Boudewijnstichting voor een project dat sociaal contact aanmoedigt tijdens corona. Het project werd goedgekeurd, en met de centen die ze ontvingen kochten ze een bus. De bus werd gedoopt tot Go Buzzy Go. 


Een bus met een plan

De Go Buzzy Go gaat in de eerste plaats over verbinding: over contact houden met cliënten die moeilijk bereikbaar zijn, die er alleen voor staan of die het moeilijk hebben tijdens corona. Als cliënten niet tot bij De Vijver geraken, gaat De Vijver met de Go Buzzy Go langs bij de cliënten. Zo houden ze voeling met kwetsbare cliënten, en geven ze met een bezoek het psychische en fysieke welzijn van hun cliënten een boost. In tijden van corona is dit soort verbinding essentieel. Maar ook na corona blijft verbinding heel belangrijk. We zien dus een lang en productief leven voor de Go Buzzy Go.

1 bus, 4 avatars

Na veel wilde plannen, bleven er uiteindelijk 4 types van bus over waarmee De Vijver aan de slag wil. Dat zijn: verbinding creëren door radio te maken (radiobus), door gezonde maaltijden te brengen naar de cliënt (foodbus), door de cliënten te vertroetelen (knuffelbus). Cliënten die dat willen kunnen ook vorming krijgen in de bus (vormingsbus). Door de Go buzzy Go uit te rusten met verwisselbare modules, schakelt de bus snel en eenvoudig tussen de 4 verschillende types. De knuffelbus stellen we nog even uit tot corona het toelaat.

Go buzzy GOOOOO

Op18 november krijgt de Go Buzzy Go, onder leiding van kunstenaar Sven Hardies, en met behulp van de cliënten, een heel eigen look. In de week voor kerst gaat de bus voor het eerst op pad als radiobus. Onze cliënten gaan radio maken vanuit de bus. De radioprogramma’s zullen te beluisteren zijn door alle cliënten, medewerkers en familie. De bus is een lichtpunt om in de bijzondere kerst en nieuw van 2020 veilig en toch verbindend te feesten.

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.