Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer

Alles over zorgbedrijf De Vijver vzw

Via ons zorgbedrijf De Vijver vzw bieden we personen met een beperking en hun netwerk aangepaste zorgopties aan. We ondersteunen heel breed op vlak van woningen, begeleiding, dagactiviteiten en inloopcentra. De Vijver streeft naar zoveel mogelijk autonomie van personen met een beperking en naar maximale integratie in de samenleving.

Faciliteiten op vlak van wonen

Aangepaste woningen en faciliteiten helpen mensen met een beperking om zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te wonen. Een woonst aangepast aan de noden van de bewoners wordt een echte thuis.

Ondersteuning

Wij begeleiden onze cliënten, hun familie en netwerk op diverse vlakken. Zo bieden we lichte tot intensieve ondersteuning aan in onze verschillende dagcentra en woningen. Cliënten die thuis wonen of zelfstandig wonen helpen we met de administratie en het huishouden. Een gedeelte van onze cliënten heeft permanente, intensieve begeleiding nodig. 

Dagactiviteiten

De ondersteunende activiteiten die we aanbieden zijn zeer verscheiden. We hebben onder meer een hout-, muziek- en schilderatelier en een bakkerij waar onze cliënten hun talenten kunnen ontplooien.

Inloopcentra

Daarnaast hebben we ook een aantal inloopcentra waar cliënten, vrijwilligers en buurtbewoners vrij in en uit lopen. Onze inloopcentra zijn ontmoetingsruimten waar iedereen terecht kan met vragen of voor een babbel.

Welke mensen komen in aanmerking?

De Vijver begeleidt mensen met een beperking die nood hebben aan zorg, begeleiding op maat en een aangepaste dagbesteding. Onze cliënten beschikken over een persoonsvolgend budget.

Naar de website van de Vijver

14Jul

Vernieuwde zonnebloemen in de startblokken

De afgelopen maanden is er flink gewerkt aan De Zonnebloemen. De keuken en het sanitair werden volledig vernieuwd, er werd ook een nieuwe verwarmingsketel geplaatst, een tweede lift, en overal in het gebouw werden opfrissingswerken uitgevoerd. Ook de cliënten van DAG die nu bij De Vijver een thuis gevonden hebben, zullen aangenaam verrast zijn over de mooie ruimtes die we voor hen gecreëerd hebben. Na een lange, intense periode is het nu eindelijk tijd voor onze cliënten en begeleiding om terug te keren naar hun vertrouwde stek. Vandaag werden de meubels en klein gerief terug verhuisd naar De Zonnebloemen. Ondanks de regen is dit een feestelijk moment! Vanaf 22 juli zullen onze cliënten stilaan aan terugkeren. Uiteraard zorgen we ervoor dat we in de vernieuwde Zonnebloemen alle maatregelen naleven die nodig zijn om corona buitenshuis te houden. Aan alle cliënten die binnenkort terugkomen: jullie hebben het supergoed gedaan. Het was niet gemakkelijk om zo lang van jullie vertrouwde stek te moeten scheiden, en er dan nog eens corona bovenop te krijgen. Maar jullie hebben het geweldig gedaan, en we zijn trots op jullie. Hopelijk gaan we nu een rustigere periode tegemoet, waarin we samen veel leuke en zinvolle activiteiten kunnen ondernemen, en gewoon volop genieten van het leven. Wij hebben er veel zin in. En jullie ongetwijfeld ook. Tot heel snel. Vernieuwde zonnebloemen in de startblokken geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
30Jun

Het coronavirus en uw VAPH-ondersteuning

Bericht van het VAPH Corona heeft grote gevolgen voor onze samenleving en dus ook voor personen met een handicap en hun ondersteuning. Door de onvoorspelbare evolutie van de epidemie wijzigen de adviezen en maatregelen regelmatig. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om te weten wat kan en niet kan. Het VAPH wil u zo goed mogelijk informeren. Bij het VAPH kunt u terecht voor: info over de besteding van een persoonsvolgend budget of een persoonlijke-assistentiebudget naar aanleiding van corona info over de gevolgen van de coronamaatregelen voor uw zorg, ondersteuning, begeleiding, dagopvang of verblijf bij een VAPH-voorziening info over uw tegemoetkoming voor een hulpmiddel en de mogelijke gevolgen van corona daarvoor Nuttige informatie van het VAPH rond corona vindt u: op www.vaph.be/maatregelen-coronavirus/personen-met-handicap in de digitale VAPH-nieuwsbrief: www.vaph.be/nieuwsbrief in Sterk, het driemaandelijks magazine van het VAPH. Abonneer u gratis via www.vaph.be/actueel/magazines. Als u een specifieke vraag hebt voor het VAPH, kunt u die stellen via: het vragenformulier: www.vaph.be/contacteer-ons de VAPH-lijn: 02 249 30 01 De maatregelen van de federale en Vlaamse overheid naar aanleiding van het coronavirus in België vindt u op: federale overheid: www.info-coronavirus.be of 0800 14 689 Vlaamse overheid: www.vlaanderen.be/corona Het coronavirus en uw VAPH-ondersteuning geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
23Jun

Bedankt De Rivier, bedankt Koning Boudewijnstichting

De Rivier werd geselecteerd voor het fonds Daniël De Coninck van de Koning Boudewijnstichting. Dit fonds werd in het leven geroepen om hulpverleners en hun cliënten te helpen het hoofd te bieden aan de coronacrisis. Met het fonds dat De Rivier ontving werden 5 laptops aangekocht voor de mobiel-ambulante nooddiensten van De Vijver. Dit gaf ons de gelegenheid om al onze cliënten regelmatig te beeldbellen. En dat was nodig, want door corona werden onze cliënten met een beperking, psychische kwetsbaarheid of autisme angstig en soms gedesoriënteerd. Een al complexe wereld vóór corona werd zo nodig nog ingewikkelder. Via beeldbellen bleven de lijnen open: onze cliënten konden hun verhaal doen en op onze steun rekenen. Het maakte een wereld van verschil uit in deze moeilijke tijden. Lees meer hierover in het nieuwsbericht van De Rivier Bedankt De Rivier, bedankt Koning Boudewijnstichting geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.