Doneer voor kwetsbare, adolescente meisjes Lees meer

Alles over zorgbedrijf De Vijver vzw

Via ons zorgbedrijf De Vijver vzw bieden we personen met een beperking en hun netwerk aangepaste zorgopties aan. We ondersteunen heel breed op vlak van woningen, begeleiding, dagactiviteiten en inloopcentra. De Vijver streeft naar zoveel mogelijk autonomie van personen met een beperking en naar maximale integratie in de samenleving.

Faciliteiten op vlak van wonen

Aangepaste woningen en faciliteiten helpen mensen met een beperking om zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te wonen. Een woonst aangepast aan de noden van de bewoners wordt een echte thuis.

Ondersteuning

Wij begeleiden onze cliënten, hun familie en netwerk op diverse vlakken. Zo bieden we lichte tot intensieve ondersteuning aan in onze verschillende dagcentra en woningen. Cliënten die thuis wonen of zelfstandig wonen helpen we met de administratie en het huishouden. Een gedeelte van onze cliënten heeft permanente, intensieve begeleiding nodig. 

Dagactiviteiten

De ondersteunende activiteiten die we aanbieden zijn zeer verscheiden. We hebben onder meer een hout-, muziek- en schilderatelier en een bakkerij waar onze cliënten hun talenten kunnen ontplooien.

Inloopcentra

Daarnaast hebben we ook een aantal inloopcentra waar cliënten, vrijwilligers en buurtbewoners vrij in en uit lopen. Onze inloopcentra zijn ontmoetingsruimten waar iedereen terecht kan met vragen of voor een babbel.

Welke mensen komen in aanmerking?

De Vijver begeleidt mensen met een beperking die nood hebben aan zorg, begeleiding op maat en een aangepaste dagbesteding. Onze cliënten beschikken over een persoonsvolgend budget.

Naar de website van de Vijver

14Jan

De Vijver heeft een nieuwe website!

De afgelopen maanden hebben we bij De Vijver flink getimmerd aan een nieuwe website. Het resultaat mag er zijn! De nieuwe website is intuïtief, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Maar vooral: de cliënt en zijn netwerk staan er op de eerste en belangrijkste plaats. De website heeft 3 grote ingangen voor cliënten en netwerken. Je vindt ze bovenaan op de homepagina van de website. We overlopen ze samen even samen. Ingang 1: Ik zoek ondersteuning voor mezelf. (Toekomstige) cliënten met een beperking en/of autisme vinden hier alle informatie over toffe activiteiten bij De Vijver, leuk en zinvol vrijwilligerswerk, nieuwe dingen leren of wonen in een van de huizen van De Vijver. Er staan ook veel leuke filmpjes op de website over het leven zoals het is bij De Vijver. Ingang 2: Ik zoek ondersteuning voor anderen. Deze ingang is voor netwerken die informatie zoeken voor hun kind of familielid. Zij kunnen er alleen of samen met hun zoon, dochter of familielid grasduinen in ons ondersteuningsaanbod voor wonen, werken, leren, ontdekken en ontspannen. Ingang 3: Ik heb een vraag. Cliënten en netwerken die enthousiast worden van wat ze lezen op onze site, kunnen kiezen uit verschillende opties om met ons contact te nemen. Mailen, telefoneren, een toelichting krijgen in een persoonlijk kennismakingsgesprek: ieder kiest wat bij hem past. Onze bestaande cliënten en netwerken zijn uiteraard ook heel welkom op de nieuwe website. Onderaan is er de cliëntenzone waar je met een paswoord kan binnen gaan. In de cliëntenzone zit ook een link naar de activiteitenwebsite. Wie meer wil weten over De Vijver, kan terecht in de extra navigatie bovenaan de website of in de de gegevens onderaan de webpagina. De Vijver heeft een nieuwe website! geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
07Jan

Wintergeluk

Een onverwachte gast in onze volkstuin... Wintergeluk geschreven door Greg Vanoystaeyen in CLIENTEN.

Lees meerAlle nieuws
04Jan

Prettige feesten

Oké, oké, de eindejaarsfeesten zijn voorbij. Maar die kerstboom laten we toch nog even staan? Geniet nog even mee van deze artistieke kerstbomen, stuk voor stuk creaties van onze cliënten. Ze brengen een streepje licht op deze sombere januaridag van het nieuwe jaar #happynewyear to all of you! Prettige feesten geschreven door Greg Vanoystaeyen in CLIENTEN.

Lees meerAlle nieuws

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.