Doneer voor kwetsbare, adolescente meisjes Lees meer

Alles over zorgbedrijf De Vijver vzw

Via ons zorgbedrijf De Vijver vzw bieden we personen met een beperking en hun netwerk aangepaste zorgopties aan. We ondersteunen heel breed op vlak van woningen, begeleiding, dagactiviteiten en inloopcentra. De Vijver streeft naar zoveel mogelijk autonomie van personen met een beperking en naar maximale integratie in de samenleving.

Faciliteiten op vlak van wonen

Aangepaste woningen en faciliteiten helpen mensen met een beperking om zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te wonen. Een woonst aangepast aan de noden van de bewoners wordt een echte thuis.

Ondersteuning

Wij begeleiden onze cliënten, hun familie en netwerk op diverse vlakken. Zo bieden we lichte tot intensieve ondersteuning aan in onze verschillende dagcentra en woningen. Cliënten die thuis wonen of zelfstandig wonen helpen we met de administratie en het huishouden. Een gedeelte van onze cliënten heeft permanente, intensieve begeleiding nodig. 

Dagactiviteiten

De ondersteunende activiteiten die we aanbieden zijn zeer verscheiden. We hebben onder meer een hout-, muziek- en schilderatelier en een bakkerij waar onze cliënten hun talenten kunnen ontplooien.

Inloopcentra

Daarnaast hebben we ook een aantal inloopcentra waar cliënten, vrijwilligers en buurtbewoners vrij in en uit lopen. Onze inloopcentra zijn ontmoetingsruimten waar iedereen terecht kan met vragen of voor een babbel.

Welke mensen komen in aanmerking?

De Vijver begeleidt mensen met een beperking die nood hebben aan zorg, begeleiding op maat en een aangepaste dagbesteding. Onze cliënten beschikken over een persoonsvolgend budget.

Naar de website van de Vijver

21Sep

Gloednieuwe wasstraat!

Nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden bij ACG ACG, het maatwerkbedrijf van Dorp n°2 Koningin Fabiola, opende woensdag een gloednieuwe wasstraat. Hiermee kunnen op termijn 10 à 15 werknemers een duurzame tewerkstelling krijgen. Uiteraard is er niet alleen de sociale tewerkstelling. Ook het milieu krijgt een duwtje in de rug. De belangstelling voor het initiatief was dan ook groot. Wij duimen voor alvast voor vele klanten!Als u in uw omgeving betrokken bent bij de organisatie van één of ander groot event, klop dan zeker bij de wasstraat van ACG.Uw bekers zal u voortaan maar één keer moeten kopen … Klik op de link hieronder om onze wasstraat in werking te zien: https://atv.be/nieuws/maatwerkbedrijf-in-deurne-pakt-uit-met-wasstraat-voor-herbruikbare-bekers-125516 Voor meer info kan u terecht bij:Annemie De VosPhilippe Pissierssenssales@acgfab.be03 326 31 10 Gloednieuwe wasstraat! geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
19Sep

Car Free Workday 22/9!

Op Car Free Workday wil het Netwerk Duurzame Mobiliteit alle pendelaars aansporen om zo veel mogelijk voor een ander vervoersmiddel dan de eigen auto te kiezen.Haal jouw stalen ros van stal, stalk jouw collega’s om te carpoolen, zoek welke trein je in vervoering kan brengen of trek je stoute wandelschoenen aan en ga #goedopweg naar het werk! Kom je met de fiets naar het werk?Dan staat er op 22 september een handige Harry te wachten om je fiets (gratis) onder handen te nemen en af te stellen, op te pompen en wat nog meer. En voor een grote glimlach krijg je er misschien een kuitmassage bij! Terwijl je wacht, kan je een drankje en een hapje tot je nemen. Waar?Parking De Zonnebloemen en Parking De Hoeve, tussen 8:00 en 10:00 u en tussen 13:30 en 15:30 u Car Free Workday 22/9! geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
13Sep

Wildgroei in 't Stad

Overloop Elan - een onafhankelijk tentoonstellingsplatform – wil met Wildgroei een platform bieden aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Wildgroei is een samenwerking met het houtatelier en het artistiek atelier van De Vijver VZW. Van 16/9 tem 13/10 presenteren wij de tentoonstelling Wildgroei in ’t Stad.Wildgroei staat voor de onstuimige groei van talenten en verbeelding bij volwassenen met een verstandelijke beperking. Een selectie getalenteerde individuen verbonden aan De Vijver vzw, toont er hun artistiek werk.U bent welkom op onze eigen ruimte aan de Sint Michielsstraat 19 Antwerpen en wel van 16/9 tem 13/10. Onze tentoonstelling opent op donderdag 16/9 van 15u tot 21u.Verder kan u bij ons terecht op:Wo en donderdag van 11u – 15uZaterdag van 13u tot 18uHet licht in de vitrine blijft aan tot 22.30u. Contact: overloop@antwerpen.beVolg ons op Instagram: overloop-elanFind dus on Facebook Wildgroei in 't Stad geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.