Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer

Alles over zorgbedrijf De Vijver vzw

Via ons zorgbedrijf De Vijver vzw bieden we personen met een beperking en hun netwerk aangepaste zorgopties aan. We ondersteunen heel breed op vlak van woningen, begeleiding, dagactiviteiten en inloopcentra. De Vijver streeft naar zoveel mogelijk autonomie van personen met een beperking en naar maximale integratie in de samenleving.

Faciliteiten op vlak van wonen

Aangepaste woningen en faciliteiten helpen mensen met een beperking om zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te wonen. Een woonst aangepast aan de noden van de bewoners wordt een echte thuis.

Ondersteuning

Wij begeleiden onze cliënten, hun familie en netwerk op diverse vlakken. Zo bieden we lichte tot intensieve ondersteuning aan in onze verschillende dagcentra en woningen. Cliënten die thuis wonen of zelfstandig wonen helpen we met de administratie en het huishouden. Een gedeelte van onze cliënten heeft permanente, intensieve begeleiding nodig. 

Dagactiviteiten

De ondersteunende activiteiten die we aanbieden zijn zeer verscheiden. We hebben onder meer een hout-, muziek- en schilderatelier en een bakkerij waar onze cliënten hun talenten kunnen ontplooien.

Inloopcentra

Daarnaast hebben we ook een aantal inloopcentra waar cliënten, vrijwilligers en buurtbewoners vrij in en uit lopen. Onze inloopcentra zijn ontmoetingsruimten waar iedereen terecht kan met vragen of voor een babbel.

Welke mensen komen in aanmerking?

De Vijver begeleidt mensen met een beperking die nood hebben aan zorg, begeleiding op maat en een aangepaste dagbesteding. Onze cliënten beschikken over een persoonsvolgend budget.

Naar de website van de Vijver

12Mar

Week van de zorg

Na een loodzwaar coronajaar komt de Week van de zorg goed van pas. We hebben het er goed vanaf gebracht, denken we. Tijd voor een paar feestelijke, maar wel afstandsvriendelijke en coronaveilige feestmomentjes. Wat staat er bij De Vijver op het programma voor de Week van de zorg? Radio vanuit Go Buzzy go. Op dinsdag 16 maart en zondag 21 maart, telkens van 13.30 tot 15.30 uur, vliegen we er weer eens flink in met de beste songs over zorgen en zorg dragen. We nodigen ook onze buren uit om mee te luisteren, om verzoekplaatjes aan te vragen of gewoon complimentjes uit te delen. Zorgbabbel. Op donderdag 18 maart, van 9 tot 11 uur, neemt Ann De Roeck van De Vijver, deel aan de virtuele zorgbabbel over de innovatieve arbeidsorganisatie in de de zorg. Wil je er ook bij zijn? De sessie is gratis, er wordt wel gevraagd om je op voorhand te registreren. Meezingen. Op zondag 21 maart is het Dag van de zorg. Zing om stipt 12 uur vanuit je voordeur mee met “ik hou van u” van Noordkaap . Je zal niet alleen zijn! Meer informatie op: https://www.devijvervzw.be/week-van-de-zorg Week van de zorg geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
12Feb

Met creativiteit en enthousiasme spring je ver. Ook tijdens corona.

Het Vlaams Welzijnsverbond kwam filmen bij De Hoeve en bij Bosuil woningen: https://www.youtube.com/watch?v=OqyQKfzV5gY. Onze begeleiders legden uit hoe ze erin slaagden om ook tijdens corona de activiteiten van onze cliënten zo veel mogelijk te laten doorgaan. Daar was een flinke portie creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen voor nodig. Elke uitdaging vroeg om een nieuwe aanpak. Zo voorzagen we mobiele thuisbegeleiding voor cliënten die tijdens de eerste golf niet meer naar de voorziening konden komen. Tijdens de tweede golf werden veel buitenactiviteiten georganiseerd. En er waren natuurlijk Café d'AC en de Go Buzzy Go om de spirit erin te houden. Met creativiteit en enthousiasme spring je ver. Ook tijdens corona. geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
13Jan

De Vijver Vlamt

Benieuwd naar onze vlammende eindejaarsiniatieven? Bekijk ze hier: https://issuu.com/devijver/docs/gazetje_de_vijver_vlamt_ Zoals je zal zien hield corona ons niet tegen om op een slimme manier toch nabijheid te creëren. Bedankt aan alle vrijwilligers, cliënten, ouders en medewerkers die hielpen om er een warm, maar coronaproof feest van te maken. De Vijver Vlamt geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.