Alles over zorgbedrijf De Vijver vzw

Via ons zorgbedrijf De Vijver vzw bieden we personen met een beperking en hun netwerk aangepaste zorgopties aan. We ondersteunen heel breed op vlak van woningen, begeleiding, dagactiviteiten en inloopcentra. De Vijver streeft naar zoveel mogelijk autonomie van personen met een beperking en naar maximale integratie in de samenleving.

Faciliteiten op vlak van wonen

Aangepaste woningen en faciliteiten helpen mensen met een beperking om zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te wonen. Een woonst aangepast aan de noden van de bewoners wordt een echte thuis.

Ondersteuning

Wij begeleiden onze cliënten, hun familie en netwerk op diverse vlakken. Zo bieden we lichte tot intensieve ondersteuning aan in onze verschillende dagcentra en woningen. Cliënten die thuis wonen of zelfstandig wonen helpen we met de administratie en het huishouden. Een gedeelte van onze cliënten heeft permanente, intensieve begeleiding nodig. 

Dagactiviteiten

De ondersteunende activiteiten die we aanbieden zijn zeer verscheiden. We hebben onder meer een hout-, muziek- en schilderatelier en een bakkerij waar onze cliënten hun talenten kunnen ontplooien.

Inloopcentra

Daarnaast hebben we ook een aantal inloopcentra waar cliënten, vrijwilligers en buurtbewoners vrij in en uit lopen. Onze inloopcentra zijn ontmoetingsruimten waar iedereen terecht kan met vragen of voor een babbel.

Welke mensen komen in aanmerking?

De Vijver begeleidt mensen met een beperking die nood hebben aan zorg, begeleiding op maat en een aangepaste dagbesteding. Onze cliënten beschikken over een persoonsvolgend budget.

Naar de website van de Vijver

28Jan

De Vijverband live: reserveer nu al je plaats!

Op 13 maart kan je weer uit volle borst komen meezingen met De Vijverband live. De inkom is gratis, wel vooraf even laten weten dat je komt … Tot dan! De Vijverband live: reserveer nu al je plaats! geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
22Jan

De Vijver Viert!

Feest, feest, FEEST !!!! Verschillende van onze afdelingen hebben iets te vieren in 2020. Drakenhof en Tyrolerhof vieren hun 5-jarig bestaan. Hoekhuis-Rijhuis blaast 15 kaarsjes uit, De Hoeve 20 kaarsen, De Lelie 30 kaarsen , De Zonnebloemen 40 kaarsen. Als dat geen reden om te feesten is! Om het feestjaar goed in te zetten, hebben we het pittige theaterstuk KLAPROZEN op het programma staan. Op 19 februari spelen Thomas Schillemans en Cini Laureys de pannen van het dak in het AC De Hoeve. Het stuk start om 19.30 uur. De prijs voor een kaart bedraagt 5 Euro per persoon, 1 gratis drankje inbegrepen. Het theaterstuk gaat over (het) leven met een beperking, gezien door de ogen van Gert, een jong volwassen man met het syndroom van Down, en vervolgens door de ogen van zijn moeder Ria. Beiden blikken ze terug op wat het leven hen bracht. Ben je cliënt bij De Vijver? De ouder van één van onze cliënten? Of maak je deel uit van het sociaal netwerk van één van onze cliënten? Reserveer snel je plaats! Stuur een mail naar Cozuid@devijvervzw.be OF stuur een briefje naar AC De Hoeve - Mortselsesteenweg 29 - 2100 Deurne, t.a.v. Geert Janssens Vermeld duidelijk je naam en met hoeveel personen je komt. Je kan je gereserveerde inkomkaart(en) op de avond van de voorstelling betalen en afhalen vanaf 19 uur in AC De Hoeve. De Vijver Viert! geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws
13Jan

Nieuwjaarsreceptie cliënten, ouders en familie

Kom je mee klinken op een fantastisch nieuw vijverjaar? Wij verwelkomen graag onze cliënten met hun ouders en familie op de nieuwjaarsreceptie. De receptie gaat door op 31 januari, van 19 tot 21 uur in AC De Hoeve, Mortselsesteenweg 29, 2100 Deurne. Omdat we dit jaar familie en cliënten uitnodigen van zowel De Vijver Zuid als De Vijver Noord, vragen we je om in te schrijven vóór 21 januari. Hoe schrijf je in?1/ Stuur een mail naar Cozuid@devijvervzw.be2/ Inhoud van je mailKopieer de tekst hieronder, en vul hem in.Wij zijn familie van [naam cliënt invullen]: .......In totaal komen we met …. personen (inclusief de cliënt) Nieuwjaarsreceptie cliënten, ouders en familie geschreven door pr devijver in De Vijver.

Lees meerAlle nieuws

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.