Bedankt Geneeskunde voor het Volk voor de gulle schenking van 1000 mondmaskersUpdate corona Lees meer

Geschiedenis

Al meer dan 50 jaar nemen we mensen met een beperking onder onze vleugels. Sinds onze oprichting in 1963 in Deurne-Bosuil, zijn we stevig gegroeid en geĆ«volueerd, maar de essentie blijft: we willen mensen met een beperking omringen met zorg, kunde en nieuwe stimulansen. 

Al meer dan 50 jaar is Het Dorp een vaste waarde in Anwerpen-Deurne voor mensen met een beperking. In 1963 zijn we gestart met de oprichting van de beschutte werkplaats Arbeidscentrum voor gehandicapten. Sindsdien bieden we naast tewerkstelling, ook zorg en begeleiding aan aan mensen met een beperking.

2013: ontstaan van onze deelorganisatie De Vijver

3013 was een mijlpaal voor onze zorginstelling; De afzonderlijke zorginstellingen Bosuil, Zonnebloemen, De Lelie, De Hoeve en De Stapsteen smeltten samen tot het zorgbedrijf De Vijver zodat we dat vandaag kennen. 

ACG, van beschutte werkplaats naar maatwerkbedrijf

ACG evolueert van beschutte werkplaats naar een maatwerkbedrijf. We stellen inmiddels meer dan 300 medewerkers met een beperking tewerk.

Vandaag

Op dit moment begeleiden we ruim 800 personen met een beperking in Deurne en omgeving. We doen dat in een open cultuur en in nauwe samenwerking met de samenleving.

Help mee

Doneer vandaag nog

Onze organisatie rekent op u. Ontdek de mogelijkheden om ons te steunen.

We gebruiken cookies om het verkeer naar onze website te analyseren en je ervaring te optimaliseren.